Kyllingemoderen, Chr. højkroen

Kyllingemoderen og Christianshøjkroen

Bornholms Sommerevy 2020 spiller igen i den smukke, fredede træbygning Kyllingemoderen. Kyllingemoderen ligger midt i Almindingen, som er Danmarks femte største skov på i alt 6000 hektar. Almindingen har gennem århundreder været et yndet udflugtsmål for øens beboere.


Hvor turister primært trækker mod kysterne, mødes bornholmerne på det 125 meter høje Jomfrubjerg.

Der fortælles om skovfesterne i Almindingen, specielt Sct. Hans Aften, kildefesten, der blev til tjenestefolkenes fest:

 

"Tjenestefolkene fik fri straks efter middag d. 23. juni, fik heste og vogn og kørte til Almindingen. Her var arrangeret en fuldstændig Dyrehavsbakke på Christianshøj med karusseller, kraftprøver, gøglere, beværtertelte, lirekasser og kagekoner, ganske som det beskrives i Oehlenschlägers "Sct. Hans Aftens Spil".

Så traf folk hinanden fra alle kanter af øen, og der var også en del ældre med, dels vel for at få en skovtur og mindes deres egen ungdom, dels måske for at holde lidt øje med deres egne, voksne børn, hvilket vel nok kunne tiltrænges." 

 

Da mange møder og arrangementer i Almindingen var gået i vasken på grund af regn, fandt hotelejer Johs. Lyngby på at opføre en stor pavillon nord for Christianshøjkroen i 1929.

Forsamlingshuset blev på 22 gange 30 meter og fik hurtigt navnet Kyllingemoderen i folkemunde, da det lignede den store bliktragt, man sænkede ned over kyllingerne i stalden, for at de skulle kunne holde varmen.

 

Kyllingemoderen og området omkring Christianshøjkroen er, som traditionen byder, stadig bornholmernes naturlige udflugtsmål, når de skal have en sjov aften.

 

Og det er lige hvad der venter publikum når

Bornholms Sommerrevy 2020 gør sit indtog i Almindingen.

 

Christianshøjkroens fantastiske køkken:

© Copyright. All Rights Reserved.